TürkiyeManşet

Bahçeli TTB’yi hedef göstermeye devam ediyor: Parti içinde inceleme heyeti kurduk

0
Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli  “toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklediği için kapatılmalı” diyerek hedef gösterdiği Türk Tabipler Birliği‘ni yeniden hedef gösterdi.

Daha önce yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu belirten Bahçeli, parti bünyesinde bir inceleme heyeti kurduklarını söyledi. MHP Genel Başkanı, “Bu heyet marifetince Türk Tabipleri Birliği’nin dünü, bugünü, bütün fiili ve eylemleri incelenecek, gerekirse hazırlanacak dosya Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilecektir. Ümidimiz, kirli çamaşırların ortaya çıkmasıdır” ifadelerini kullandı.

TTB’yi destekleyen partilere tepki

TTB’ye destek veren muhalefet partilerini eleştiren Bahçeli, “HDP’nin yanında hizaya giren Türk Tabipleri Birliği Başkanı’na destek amacıyla telefon kuyruğuna girenler bize göre kendilerine yakışanı yapmıştır! Biz millet ne diyorsa onu söylüyoruz. Türkiye’ye husumet besleyen mihraklara da her zeminde karşı çıkacağız” dedi.

Bahçeli, TTB’nin başlattığı “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” eylemine yönelik tepkisini sürdürerek eylemi “karanlık” ve “maksatlı” olarak nitelendirdi.

Konuşmasının devamında ise “Nereye varılmak isteniyor? Salgından toplumsal hareketlenme mi arzulanıyor? Bunları millet adına sormak en tabii hakkımız” ifadelerine yer verdi.

Neler yaşandı?

Covid-19 salgınına dair duyarlılığın ve tedbirlerin artırılması için TTB 14 Eylül ile 18 Eylül tarihleri arasını “#YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” haftası ilan etmişti. Birlik bu sürede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler için sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında bir hafta boyunca siyah kurdele takılacağı duyurmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu etkinlikler üzerinden TTB’yi hedef aldı. TTB’nin kapatılması ve yöneticileri hakkında adli işlem yapılması çağrısı yapmıştı.

Sosyal medyada binlerce kullanıcı, Devlet Bahçeli’nin kapatma ve yöneticileri hakkında adli işlem başlatma çağrısında bulunduğu Türk Tabipler Birliği’ne desteklerini #İyikiTTBvar etiketiyle gösterdi. Birçok siyasi parti de TTB ile dayanışma mesajlarını paylaştı.

HDP’den TTB’ye dayanışma ziyareti

HDP’de Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Parti Meclisi (PM) üyesi Nazmi Gür ve Milletvekili Fatma Kurtulan’dan oluşan heyet, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Merkez Konseyi üyesi Selma Güngör ile görüştü.

HDP heyeti, Adıyaman ve Güngör’e dayanışma dileklerini iletti.

Meral Akşener’den telefon

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ise Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman‘ı telefonla arayarak destek mesajı verdi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, Akşener’in TTB Başkanı’nın şahsında tüm sağlık çalışanlarına fedakarca mücadeleleri dolayısıyla teşekkür ettiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu: TTB’ye şükran borçluyuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da TTB’ye detsek veren siyasi liderler arasında yer aldı.Sinan Adıyaman ile telefonda görüşen Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajda da şu ifadeleri kullandı:

Gece-gündüz demeden, sevdiklerine hasret kalarak halk sağlığı için çalışan tüm sağlık emekçilerine, onların haklarını her ortamda savunan TTB’ye şükran borçluyuz. İyi ki varsınız.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.