İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

İki kanala birden Mütercimler cezası

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Erol Mütercimler’in Haber Global’deki imam hatip okullarıyla ilgili sözleri sebebiyle kanala üç kez program durdurma ve üst sınırdan para cezası verdi.

Erol Mütercimler 7 Eylül’de Haber Global’de konuk olarak katıldığı Kayıt Altında adlı programda şunları söylemişti:

Bu imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza ne olarak çıkıyor? Cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız…

Sunucu müdahale etmeliymiş

RTÜK, Mütercimler’in ifadelerini 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8’inci maddesine aykırı buldu. RTÜK tarafından yapılan açıklamada program sunucusunun Mütercimler’in sözlerine müdahale etmediği ifade edildi.

Kanun’unun 8’inci maddesi, yayın hizmetlerinde ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı üzerinden nefret söylemi olamayacağı düzenleniyor.

Meltem TV’ye de ceza

RTÜK, Meltem TV’de yayınlanan ve sunucularından biri Erol Mütercimler olan bir programda sarf edilen sözler nedeniyle de kanala 3 kez program durdurma ve ağır idari para cezası verdi.

Mütercimler’in bu programda Sakarya’daki bir çocuk istismarı olayının tartışılması sırasında sarf ettiği sözler de şu şekildeydi:

Arkadaş bu Sakarya bölgesindeki buradaki bu rezalet nedir ya bu bölgedeki? Niye burada bütün tarikatlar niye burada yuvalanmış? Hayır ben söylüyorum, niye burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var. Neyse bilmem. Bak bu Sakarya bölgesinin orada oturanların kalpleri kırılırsa da, canları cehenneme, kırılsın…

Diyanet İşleri Başkanlığı da geçen hafta Mütercimler’in imam hatiplilere dair sözlerinden ötürü kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde Mütercimler’in, imam hatip lisesi mezunlarını ötekileştirdiği iddia edilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.