TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Türkiye’de koronavirüs: Her 53 saniyede bir yeni vaka tespit ediliyor

0

Koronavirüs’ün dünya çapında yayılma oranlarını gösteren covidspreadingrates.org adlı siteye göre, Türkiye‘de her 53 saniyede bir yeni pozitif vaka ortaya çıkıyor. 

Sitenin yaptığı simülasyonda, her ülke için 8 Eylül 2020 ile 15 Eylül 2020 arasında yeni bildirilen Covid-19 vakalarının ortalama oranı alınmış. Söz konusu ortalamaya göre de ülkeler kırmızı (büyük risk altında) yeşil (son bir haftadır vaka yok) ve beyaz (kabul edilebilir sınırlarda vaka) renklerle kategorilere ayrılıyor. Her ülke için rapor edilen yeni vakaların ‘gerçek’ oranı da 1.000.000 nüfusa göre, normalize ediliyor. 

Buna göre Türkiye dahil, aralarında Arjantin, Ermenistan, Avusturya, Belarus, Belçika, Kanada, Şili, Danimarka, Mısır, Almanya, Fransa, Yunanistan, Hindistan, İran, İsrail, Meksika, Filistin, Pakistan, Portekiz, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Amerika, Birleşik Krallık, ABD ve Venuzela‘nın da bulunduğu  73 ülkenin simülasyonu, tehlikeyi gösteren kırmızı renkte. 

Yeşille gösterilenler  daha çok ada ve küçük devletçikler olurken, kabul edilebilir sınırlarda vaka artışının kaydedildiği ülkeler arasında Yeni Zelanda, Afganistan, Botswana, Çin, Kamboçya, Kıbrıs, Estonya, İzlanda, Lüksemburg, Malta, Somali, Güney Sudan, Yemen de. bulunuyor

Salgının artık belirli bir merkezi olmadığını tüm, Türkiye’ye yayıldığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bugün yaptığı açıklamada önümüzdeki haftalarda İstanbul ve İzmir’de de Ankara’da olduğu gibi vakalarda patlama görülebileceğini belirtmişti. Ceyhan, ‘Vakaların azalmadığı görüldüğünde ek bazı önlemler alınmalıydı, oysa tamamen serbest bırakıldı. Şimdi işimiz daha zor’ demişti. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.