Koronavirüs SalgınıEmekManşetTürkiye

TTB’den yurt genelinde eylem çağrısı: Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, Tükeniyoruz!

0

Türk Tabipleri Birliği (TTB) koronavirüs salgınında artan vaka sayısına dikkat çekmek ve yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için tüm sağlık çalışanlarını 14-18 Eylül tarihlerinde yapılacak eylemlere katılmaya çağırdı.

TTB, yazılı açıklamasında “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Hayatını kaybedenler için siyah kurdele

Hafta boyunca her gün yapılacak etkinliklerde hekimlerin ve sağlık çalışanların koronavirüs salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenleneceği belirtildi.

Eylem kapsamında sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında, siyah kurdele takılarak salgın nedeniyle hayatını kaybedenler anılacak. Siyah kurdele içerikli afişler hastane odalarına, eczanelere, binaların dış cephelerine, oda pencerelerine ve “hayatın her mekanına” asılacak.

Bir dakikalık saygı duruşu

Açıklamada eylemlerin kapsamı şu şekilde ifade edildi:

15 Eylül Salı günü bütün illerde Tabip Odası Yönetim Kurullarının bulundukları şehrin büyüklüğüne göre ayrı ana güzergahlar belirleyerek, “maske-siperlik-tulum ya da tam beyaz” donanımla ve ellerinde #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz yazılı tek bir “büyük dövizle” her şehir (17.30-20.00) kendi arasında belirleyeceği bir saatte belirlenen hat boyunca tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirecek, bitiş noktasında fizik mesafeye dikkat edilerek toplu karşılama yapılacak ve orada açıklama yapılacak, yapılabilen illerde bu etkinlik Cuma gününe kadar devam ettirilecek,

17 Eylül Perşembe günü saat 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına, diğer işyerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak Covid-19 vefatı kabul edilen ve resmi Covid-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden onbinlerce yurttaşımızın anısına bir dakikalık saygı duruşları için bütün diğer kurumlara ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.