DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

İsrail’de üç haftalık karantina kararına tepki gösteren bakan istifa etti

0

İsrail’de koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesi nedeniyle 18 Eylül’den itibaren üç haftalık karantina uygulanmasına karar verildi.

Karantina süresince market ve eczane gibi hayati öneme sahip yerler dışında birçok işletmenin kapatılması ve evden çalışma sistemine geçilmesi bekleniyor. Ülkede özel eğitim veren kurumlar dışındaki tüm eğitim kurumlarının uzaktan eğitime dönmesi planlanıyor.

‘Ros Aşana’da karantina kabul edilemez’

Aynı zamanda Ultra-Ortodoks Yahudileri temsil eden Birleşik Tevrat Partisi lideri olan İsrail İskan Bakanı Yaakov Litzman ise uygulanacak karantinaya tepki göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Litzman, yaptığı yazılı açıklamada, artan Covid-19 vakaları nedeniyle Roş Aşana‘dan (İbrani takvimine göre bu yıl 18 Eylül’de kutlanacak yılbaşı) itibaren ülke genelinde karantina uygulanması önerisine karşı olduğunu belirtti.

Karantina önerisinin vakaların arttığı ağustos ayı yerine Roş Aşana’da uygulanması planının kabul edilemez olduğunu belirten Litzman, Euronews’in aktardığına göre “Artık bakan olarak görevime devam edemem, bu nedenle hükümetten istifa etmeye ve Knesset’e (İsrail Meclisi) dönmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

9,2 milyon nüfusa sahip olan İsrail’de bugüne kadar 153 bin 759 kişide korona virüs tespit edilirken, bin 108 kişi ise virüs nedeni ile hayatını kaybetti. Ülkede son 6 gündür günlük vaka sayısı 3 binin üzerinde seyrediyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.