SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

’10 kişiden dokuzu sokağa çıkma yasağı istiyor’

0
Fotoğraf: AA

Ipsos araştırma şirketi koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında halkın sokağa çıkma yasağına nasıl baktığına ilişkin bir anket hazırladı.

Anket sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 87’si sokağa çıkma yasağı uygulamasını destekliyor. Desteklerin büyük bölümü uygulamanın il bazında değil tüm Türkiye’de uygulanması gerektiği kanısında. Sokağa çıkma yasağına karşı çıkanlar ise sadece yüzde 5 ile sınırlı.

Yüzde 50 toplu taşıma kullanıyor

Ipsos’un Milliyet gazeteci için derlediği araştırmada insanların salgın sürecindeki ulaşım tercihlerine dair de sorular yöneltildi. Buna göre toplu taşıma araçlarından en az birini çok sık veya bazen kullananların oranı yüzde 51 seviyesinde, diğer bir ifadeyle her 2 kişiden birisi toplu taşıma kullanıcısı.

Vatandaşların yüzde 43’ü kendisini toplu taşımada hiç rahat hissetmediğini, yüzde 34’ü ise pek rahat hissetmediğini söyledi. Toplu taşımaların kalabalık olması gibi nedenlerden ötürü virüs bulaşma ihtimalinin yüksek olması vatandaşları tedirgin ediyor.

Yüz yüze eğitim

Araştırmada ebeveynlere yüz yüze eğitim olması durumunda çocuklarını okula gönderme eğilimleri de soruldu.

Okul çağındaki her bir çocuk için alınan 10 cevaptan altısı ‘Gönderirim’, ikisi ‘Göndermem’, diğer ikisi ise ‘Okula gönderip göndermeyeceği konusunda kararsızım’ şeklinde oldu.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.