KadınDünyaManşetSağlık

Kadın cinselliği hakkındaki doğru bilinen yanlışları yıkan feminist yazar Shere Hite hayatını kaybetti

0

Kadın Cinselliği Hakkında Ulusal bir Araştırma” adlı çalışmasıyla kadının erkek cinsel organının penetrasyonuyla orgazm olmadığını ortaya koyan feminist akademisyen yazar Dr. Shere Hite, 77 yaşında, Londra‘da hayatını kaybetti.

BBC Türkçe‘nin haberine göre Hite’ın eşi Paul Sullivan, eşinin Çarşamba günü Londra’nın Tottenham semtindeki evlerinde yaşama veda ettiğini doğruladı.

‘İlk defa kadının cinsel hazzı öncelendi’

2011 yılında kendisiyle mülakat yapan yazar Julie Bindel, Hite’ın son yıllarda Alzheimer ve Parkinson hastalıkları çektiğini söyledi.

Bindel, Hite’in araştırmasının bir dönüm noktası olduğunu söyledi ve Hite’in ilk defa kadının cinsel hazzını öncelediğini ifade etti:

Erkeklerin esas, kadınların ikincil olduğu verili pozisyonun karşısına, kadınların deneyimlerinin merkezde olduğu bir araştırmayla çıktı. Bu bir çok kadın açısından kendi bedenleri, cinsel özgürleşmeleri ve cinsellikten haz alabilmeleri açısından çok şey anlattı.

Hite’in cinsellik hakkındaki erkek egemen varsayımlara meydan okuması bakımından dönüm noktası teşkil eden çalışması, kadınları, cinselliklerinin kontrolünü kendi ellerine almaya ve neden zevk alıp almadıklarını özgürce keşfetmeye çağırıyordu.

Çalışma, Playboy tarafından “erkek düşmanı” diye tanımlanmıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.