ManşetDoğaYerel

Kırmıtlı Kuş Cenneti’ndeki yaşamın korunması için çağrı

0
Fotoğraf: Melike Ülkü

Osmaniye‘de yer alan ve 250 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Kırmıtlı Kuş Cenneti‘nin “Yaban Hayatı Geliştirme Sahası” ilan edilerek bir koruma statü kazanması için imza kampanyası başlatıldı.

Osmaniye’ye Git ekibinden Figen Ant tarafından change.org üzerinden başlatılan kampanyada Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin kuş popülasyonu ve doğal zenginliği ile oldukça önemli bir bölge olduğu ancak korunmadığı dile getiriliyor. Kampanyaya şu ana kadar 13 bin kişi katıldı.

Fotoğraf: Cenk Polat

‘Gölün korunması gerekiyor’

Figen Ant konuyla ilgili görüşlerini “Bölge göz önüne alındığında şehrin önemli turizm noktalarından biri olması gerekiyor ancak ne yazık ki şu an bakımsızlık nedeniyle pek dikkate alınmıyor. Geçmişte Kırmıtlı Kuş Cenneti için yatırım yapılsa da devamlılığın sağlanamaması nedeniyle buradaki yapılar korunamadı” şeklinde dile getirdi.

Bölgenin korunmasının gerekliliğini vurgulayan Ant “Bu kampanyayla Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin ‘Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ ilan edilip bir statü kazanmasını ve ‘sulak alan’ ilan edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Cenk Polat

‘Yaşam savaşı veriyor’

Figen Ant sözlerini “Kırmıtlı Kuş Cenneti şu an yaşam savaşı veriyor. Ne yazık ki buraya gereken önem verilmiyor. Bu kampanya ile bölgenin korunmasını ve sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz. Kuş gözlemcilerinin, doğa fotoğrafçılarının, gezginlerin ve pek çok doğa aşığının uğrak yerlerinden biri olacağına inanıyoruz. Bu amaçla kampanyamız başarıya ulaşana kadar çalışmayı sürdüreceğiz” ifadeleriyle sona erdirdi.

Kampanyaya dahil olmak isteyenler bu adres üzerinden imza kullanabiliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.