DünyaKültür-SanatManşet

Oscar için en iyi film dalında yarışanlara ‘azınlık kriterleri’

0

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2024’ten itibaren bir filmin en iyi film dalında aday gösterilebilmesi için, kadrosunda sinemada az temsil edilen gruplara akademinin belirlediği oranlarda yer vermesine karar verdi. 

Akademi, konuyla ilgili olarak dört kategori belirledi: Ekranda, stüdyoda, film ekibinde ve hazırlık ile geliştirme ekibinde uyulması gereken belli gereklilikler hazırlandı. Filmlerin en iyi film ödülüne aday gösterilmesi için bu dört kategoriden en az ikisine uyması gerekecek.

Önemli rollerden biri az temsil edilen etnik gruptan olacak

Buna göre ekranda temsiliyet gerekliliklerini karşılamak için filmin başrol veya önemli yardımcı oyuncularından birinin filmlerde az temsil edilen bir etnik gruptan olması gerekiyor. İkinci plandaki oyuncuların en az yüzde 30’unun iki farklı azınlık grubundan olması veya ana konunun azınlık gruplarına odaklı olması gerekiyor. 

Akademiye göre sinemada az temsil edilenler arasında kadınlar, LGBTİ’ler ve engelli insanlar da bulunuyor. Akademi, diğer kategoriler için böyle bir gereklilik getirilmeyeceğini bildirdi. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.