DünyaManşet

Belarus’ta üç kadın muhalefet liderinden haber alınamıyor

0

Belarus‘ta muhalif Maria Kolesnikova‘nın kimliği belirsiz kişilerle bir araca bindirilip götürüldüğü ve daha sonra kendisinden haber alınamadığı bildirildi. Avukatları, Kolesnikova’nın kaçırılmış olabileceğinden endişe ediyor.

Kolesnikova, 26 yıldır iktidarda olan ve tartışmalı seçimlerin ardından altıncı kez iktidarını perçinleyen Aleksandr Lukaşenko‘ya karşı muhalefeti bir çatı altında toplamayı amaçlayan Demokrasi Hareketi Koordinasyon Konseyi‘nin kurucularındandı.

Telefonlara cevap vermiyor

Belarus haber portalı tut.by‘a konuşan bir görgü tanığı, Minsk kentindeki Ulusal Sanat Müzesi yakınında olduğu sırada Kolesnikova’yı sivil kıyafetli ve maskeli kişilerce bir minibüse bindirilirken gördüğünü aktardı, ancak bu haber Koordinasyon Konseyi tarafından henüz doğrulanmadı.

Kosey’den yapılan açıklamada, Kolesnikova’nın telefonlara da cevap vermediği, ayrıca Kolesnikova’nın çalışanlarından Ivan Kravzov ile sözcüsü Anton Rodnenkov‘un da ortadan kaybolduğu bildirildi.

Kolesnikova, Belarus’taki üç muhalif kadın figürden sonuncusuydu. Cumhurbaşkanı adayı Svetlana Thikanoskaya seçimler öncesi çocuklarını tedbir amacıyla yurt dışına göndermiş seçimler sonrası kendisi de zorla Belarus’tan çıkarılmıştı. Aday olması engellenen Valery Tsepkalo‘nun eşi Veronika Tsepkalo da seçim günü ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.