İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu’ndan Kavala ve Demirtaş mesajı: Şeref madalyası olarak taşıyacaklar

0
CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ifade özgürlüğü, cezaevindeki gazeteciler, iş insanı ve hak savuncusu Osman Kavala, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve koronavirüs salgını vardı.

Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” dediği için cezaevine konulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Osman Kavala’nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan istediği için içeride olduğunu söyledi. CHP lideri, “Sanıyor ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ben ettim sen etme diyecekler. Asla demezler. Haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır” dedi:

Osman Kavala neden içeride? AİHM hak ihlali var diyor. Erdoğan istedi diye içeride. Selahattin Demirtaş… AİHM tahliye edilmesi lazım diyor. Anayasa’ya göre de AİHM kararlarının iç hukuka üstünlüğü var. Erdoğan diyor ki uygulamayın. Niçin? Selahattin Demirtaş (17 Mart 2015 tarihindeki Meclis grubu konuşmasında) ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dedi. Madem sen beni yaptırmayacaksın o zaman içeride kalacaksın diyor.

Sanıyor ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ben ettim sen etme diyecekler. Asla demezler. Haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır. Adaletsizliğe karşı en büyük mücadeleyi bedel ödeyerek biz yerine getirdik diyeceklerdir.”

Yarın görülecek olan Odatv davasının siyasi intikam davası olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, cezaevindeki gazeteci, siyasetçi, aktivist tutukluların Erdoğan’a biat etmedikleri için içeride olduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

“Barış Pehlivan, Murat Ağırel. Bunların suçu çok önceden açıklanmış bir MİT mensubunun kimliğini açıklanması oldu. Erdoğan açıklıyor, milletvekili açıklıyor, muhtar açıklıyor suç değil ama Odatv’de yayınlanınca suç. Barış Pehlivan, Murat Ağırel boşu boşuna içeride yatıyor. Tutukluluk nedenleri ne? Kaçma şüpheleriymiş. Suçlular kaçar, bunlar suçlu değil ki.

Müyesser Yıldız, Ankara’da hapiste… Hala iddianamesi hazırlanmıyor. Neden? Trump’ın Merkel’in mi telefon etmesi lazım. Kimin bir günde yargılanıp Almanya’ya gönderildiğini herkes biliyor. Aynı şekilde Erdoğan’ın emirlerinin dışına çıkmayan RTÜK de Tele 1’e 5 gün kapatma cezası veriyor. Suçu ne; gerçekleri halka anlatmak… Gerçeklere tahammül edemiyorlar, korkuyorlar. Kimin gücüyle RTÜK’ün gücüyle.”

Erdoğan doktor değil, size ne talimatı veriyor?

Kılıçdaroğlu koronavirüs salgınının yönetimiyle ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a eleştiriler yöneltti: 

“Bu rakamların gerçek olmadığını ben de, siz de, doktorlar da biliyor. Hastaneler, yoğun bakımlar tıka basa dolu. Bu devletin, ülkenin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Bilim Kurulu’nun sözcüsü yok her kafadan bir ses çıkıyor. Bu süre içinde sürekli muhalefet yapmamaya, hükümeti doğru yönlendirmeye çalıştık. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanı bir süre sonra bütün güveni yitirdi. Çünkü ‘sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla…’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı doktor değil ki. Erdoğan ne talimatı veriyor size? Bu talimattan sonra olaylar tamamen güvensiz bir ortama sürüklendi.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.