YerelKentManşet

Fethiye Kargözler’deki tek çocuk parkı yıkım tehlikesiyle karşı karşıya

0

Fethiye Karagözler’de yer alan tek çocuk parkı, Fethiye Belediyesi Encümen kararı ile Esnaf Hastanesi‘nin Genel Müdürü’nün eşinin arsası ile birleştiriliyor.

Konuya ilişkin tepkisini dile getiren Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Fethiye Meclisi, parkın imar planında ‘Yol Fazlası’ olarak görünmesine rağmen 40 senedir park olarak kullanıldığını söyledi.

İmar Kanunun 18’inci Maddesine göre ‘Yol Fazlası’ olarak görünen parseller, belediyenin kararı ile komşu parsellerle birleştirilebiliyor.

Arsa 2020 yılında el değiştirdi

MUÇEP tarafından yapılan açıklamada çocuk parkına sınırı olan 3 tapu sahibinden hiç kimsenin şu ana kadar bu başvuruyu yapmadığı ancak arsa 2020 yılında hastanenin genel müdürünün eşi tarafından satın alındıktan sonra bu başvurunun yapıldığı belirtiliyor.

Açıklamada yaşanan gelişmeler şu şekilde aktarılıyor:

İlgili kişi, Mart 2020’de Belediye’ye başvurarak yol fazlası olarak görünen parselin, kendi arsası ile birleştirilmesini istiyor. Fethiye Belediye Encümeni de yıllardır park olarak kullanılan arsanın birleştirilmesinde hiçbir mahsur görmeyerek hemen onay veriyor.

CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı’nın 100 metre mesafede oturduğu; CHP’nin en güçlü olduğu yerdeki 40 senelik park bir anda CHP’li belediye encümenin gözlerinden kaçıveriyor.

Hazine de onay veriyor

Fakat Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde ilgili parselin Belediye’ye değil Hazine’ye ait olduğu ortaya çıkıyor ve birleştirme onaylanmıyor.

İlgili kişi bu kez Hazine (Milli Emlak) üzerinden talebini yeniliyor. Milli Emlak, İmar Yasası Yönetmeliği’ne göre Belediye’den birleştirme işlemi için onay istiyor.

Haziran ayında Belediye Encümeni tekrar çocuk parkının yok edilmesinde bir mahsur bulmayarak arsanın birleşmesi işlemini tekrar onaylıyor.

‘Park olarak kalmalı’

Açıklamasında mahalledeki çocuk parkının bu şekilde yıkılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten MUÇEP Fethiye Meclisi bölgede yaşayanları konuyla ilgili şikayette bulunmaya çağırdı.

Fethiye Belediyesi’nin aldığı kararı iptal etmesi ve Milli Emlak’a göndermesi durumunda kararın değiştirilebileceğini belirten grup konuyla ilgili şikayetin [email protected] adresine mail olarak gönderebileceğini belirtti.

Ayrıca belediyenin doğrudan aranarak da şikayet iletilebiliyor.

 

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.