EğitimKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Erdoğan: Okulları açıyoruz

0

“Vaka ve vefat sayılarındaki kısmi yükselişten derin üzüntü duyduklarını” ifade eden Cumhurbaşkanı şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızdan temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini bekliyoruz. Ayrıca her ilimizde ihtiyaca göre tedbir alıyoruz. Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır.” 

Kalabalık etkinliklerden uzak durulması çağrısı yapan Erdoğan, sonbaharla birlikte mevsim hastalıklarının yükü binmeden, günlük vaka sayılarını 100’ün altına, vefat sayılarını sıfıra indirmek gerektiğine dikkat çekti; vatandaşlardan önlemlere uymalarını istedi. 

Hem yüz yüze hem uzaktan eğitim

Cumhurbaşkanı, salgının başladığı ilk günden bu yana ilk, orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemini en iyi şekilde idame ettirdiklerini öne sürdü. Erdoğan şunları söyledi:

“(21 Eylül’de başlayacak) Yeni dönemde eğitim öğretime, salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz sisteme devam edeceğiz. Ailelerin tercihlerine göre, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.