TürkiyeManşet

Barış Atay’a saldırdığı şüphesiyle üç kişi gözaltına alındı

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın Kadıköy’de darp edilmesiyle ilgili üç şüpheli gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) aktardığına göre, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında olay yerinin çevresindeki işyeri kameralarını inceleyen polis saldırıyı gerçekleştiren dört kişiyi tespit etti.

Üç kişi gözaltına alınarak Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edilirken, gözaltına alınan üç şüphelinin bugün adliyeye sevk edileceği açıklandı.

Neler yaşandı?

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan‘ın serbest bırakılmasına karşı büyük bir tepki doğmuştu.

Soylu ise Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının “HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek” olduğunu iddia etmişti.

İçişleri Bakanı’na tepki gösteren Atay, sosyal medyada “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” dedi.

Soylu hedef gösterdi

Bunun üzerine Atay’ın bahsi geçen paylaşımını alıntılayan Soylu,  “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” mesajını paylaşarak Atay’ı hedef gösterdi.

Soylu’nun paylaşımının hemen Barış Atay,  30 Ağustos gece saat 01.30 sularında Kadıköy’de gittiği bir mekandan çıkarken beş kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedaviye alındı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.