ManşetDoğa MücadelesiEkolojiYerel

Çanakkale’deki santrallere karşı Biga Ekoloji ve Yaşam Platformu kuruldu

0

Çanakkale’deki termik santrallere karşı mücadele etmek için yeni bir platform kuruldu: Biga Ekoloji ve Yaşam Platformu. Oluşum, bölgedeki mevcut beş santralin kapatılmasını yeni yapılmak istenen termik santrallerin projelerinin ise iptal edilmesini talep ediyor.

Platformun kurulum aşamasının tamamlandığını duyuran Hülya Kurt “Termiklerin yıkıcı etkisine karşı Kazdağı Dayanışma Platformu‘ndan bir grup arkadaş ile bir araya gelerek planladığımız çevre ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle ilçemizde Biga Ekoloji ve Yaşam Platformunu, İDA Dayanışma Derneği ve Çan Çevre Derneği katkılarıyla kurmuş bulunmaktayız” bilgisini paylaştı.

İlk eylem 6 Eylül’de

Kurt, gerçekleştirecekleri ilk eylemlere de çağrıda bulundu. Biga Ekoloji ve Yaşam Platformu, termik santralleri protesto etmek amacıyla 6 Eylül’de Karabiga’da Antik Kent önünde, 7 Eylül’de Çanakkale Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyecek.  

Ekoloji Birliği’nin aktardığına göre eylemlere çağrıda bulunan Hülya Kurt “Biga’mızda yapılmak istenen 5’inci termiğin yatırımları tamamlanmış, 6’ncı termiğin ÇED raporu alınmış bulunuyor. Kömür karasına değil, Antik Kent Karabiga’yı kitaplara konu olan üzüm karasıyla donatmak istiyoruz. 6 Eylül Pazar günü 16:00’da Karabiga Antik Kent önünde, 7 Eylül Pazartesi günü14:00’da Çanakkale Adliyesi önünde buluşalım” ifadelerini kullandı.

Biga Ekoloji ve Yaşam Platformu 6-7 Eylül tarihlerinde santrallere karşı eylem yapacak.

‘Yaşamımız risk altında’

Biga bölgesindeki mevcut kirliliğin çevre ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Hülya Kurt, “Bugün itibariyle mevcut kirlilik, zaten Biga ilçemiz ve Karabiga beldemiz ile birlikte tüm bölgenin doğal bitki örtüsünü, deniz ve tarım alanlarını olumsuz etkilemekte, çevre sağlığı ve bizlerin yaşamı için risk oluşturmaktadır. Mevcut ve kurulması düşünülen termik santraller, yalnızca Biga’mız için değil, tüm kıyılarımız ile bölgenin tamamı için büyük çevresel felaketler yaratacağı açıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Kurt, açıklamasının devamında “Çocuklarının geleceği ve memleketinin havası, denizi ve toprakları ile sermaye şirketlerinin kirletmesine razı olmak istemeyen tüm halkımızı termik santrallere karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.