TürkiyeManşet

İçişleri Bakanı Soylu’nun hedef gösterdiği Barış Atay saldırıya uğradı

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya üzerinden hedef gösterdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğradı.

TİP tedavisi Haydarpaşa Numune Hastanesi‘nde devam eden Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek  “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir” ifadelerini kullandı.

Saldırının sorumluluğunun Süleyman Soylu’ya ait olduğunun belirtildiği açıklamada “İçişleri Bakanlığına Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olan bir bürokratın görevi seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir. İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir” denildi. 

Soylu ne demişti?

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan‘ın serbest bırakılmasına karşı büyük bir tepki doğmuştu.

Soylu ise Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının “HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek” olduğunu iddia etmişti.

İçişleri Bakanı’na tepki gösteren Atay, sosyal medyada “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” dedi.

Bunun üzerine Atay’ın bahsi geçen paylaşımını alıntılayan Soylu,  “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” mesajını paylaşarak Atay’ı hedef gösterdi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.