Hayvan HaklarıDünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Hollanda’da Covid-19 nedeniyle 1.5 milyon vizon katledildi

0

Hollanda’da hükümet, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ülkedeki bütün vizon çiftliklerinin gelecek yıl kapatılmasına karar verdi. Yaklaşık 40 vizon çiftliğinde salgınının ortaya çıkması nedeniyle şu ana kadar 1,5 milyondan fazla vizon öldürüldü. 

Euronews’un hükümetin internet sitesinden yapılan açıklamadan aktardığına göre, kararın alınmasında salgının vizonlara bulaşması ve çiftliklerde çalışanlarda görülen vakaların artması gerekçe gösterildi.

Açıklamada, daha önce 2024’te kapatılması öngörülen çiftliklerin, vaka sayıları sebebiyle 2021’de tamamen kapatılmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca çiftliklerin kapatılması ve katledilecek hayvanların bedelleri için hükümetin ek 150 milyon Euro bütçe oluşturduğu bilgisi verildi.

Kürk için vizon yetiştirmede dünya 4’üncüsü

Açıklamada sözlerine yer verilen Hollanda Sağlık Refah ve Spor Bakanı Hugo de Jonge “Tüm önlemlere rağmen virüsün vizon çiftliklerinde yayılmasının önlenememesi üzücü. Virüsün bu şekilde yayılmaya devam etme riskini alamayacağımız için bu kararı aldık” dedi.

Hollanda Tarım, Doğa ve Gıda Güvenliği Bakanı Carola Schouten de “Geçtiğimiz aylarda vaka sayılarında görülen artışın önümüzdeki yıl yaşanmaması için hükümet zorunlu kapatma kararı aldı” ifadelerini kullandı. 

“Dünyanın 4’üncü büyük vizon besicisi” olan Hollanda’da özellikle Almanya ile olan doğu sınırı başta olmak üzere yaklaşık 150 vizon çiftliği bulunuyor. Geçen aylarda 40’tan fazla vizon çiftliğinde Covid-19 vakası görülmesi üzerine buraların kapatılmaları kararlaştırılmıştı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.