KitapManşet

Çocuk kitabında tecavüz sahnesi: Hataen çıktı

0

Musa Dinç‘in yazdığı Arı Sanat Yayınevi’nden çıkan çocuk kitabı “Gül ve Düşün”de yer alan cinsel saldırı sahneleri tepki topladı. Gelen tepkiler üzerine yazar ve yayınevi kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı.

Tecavüzü meşrulaştıran ifadelerin de yer aldığı kitapla ilgili olarak yayınevi şu açıklamayı yaptı:

Bahsi geçen kitap yazarın editörlüğünde çıkan bir yayın olup 2019’da bu konu üzerinde satışa ve dağıtıma kapatılmıştır. Yayın çizgimiz dışında bir yayın olup hataen çıkmış ve sonra da satışa kapatılmıştır. Kitap bazı sayfalarda evet satışta görünüyor fakat bizden istendiği durumda kitap mevcut değildir. 2019’da gereken yerlerle iletişime geçip yayının kaldırıldığını söylemiştik dakat halen kaldırılmayan sayfalar var. Bu konuda da gerekeni yapacağız. 4. baskıyı biz bastık fakat önceki baskııları Arı Sanat Yayınevi’ne ait değildir. Okurlarımızdan özür dileriz.”

Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüz etmesi anlatılırken, tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer veriliyor. Yazar Musa Dinç ise sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor.  Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor” dedi. 

Yayınevi: İstanbul Sözleşmesini feshedin

Durumun düzelmesi için hukukî süreç başlattığını belirten yayınevinin, sosyal medya hesaplarında “İstanbul Sözleşmesini Feshedin” paylaşımları da yer alıyor. 

Eğitim-Bir-Sen’den suç duyurusu 

Musa Dinç.

Eğitim-Bir-Sen ise yüz kızartıcı ifadeler içerdiği gerekçesiyle “Gül ve Düşün” isimli kitabın yazarı Musa Dinç ve yayınevi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Savcılığa kitabın yazarı ve yayınevi hakkında yapılan suç duyurusunda, TCK’nın 226. maddesi uyarınca “Basın-yayın yoluyla müstehcen ürünlerin çocukların görüp duyabileceği şekilde alenileştirilmesi” suçu kapsamında kamu davası açılması, söz konusu materyallerin toplatılarak tedavülden kaldırılması, internet ortamında dağıtılmasının engellenmesi talep edildi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, kitabın varsa kütüphanelerden toplatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, yapılması düşünülen etkinliklerin iptal edilmesi için de Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.  

 

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.