TürkiyeKadınManşet

‘Nitelikli cinsel saldırı’dan tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan serbest bırakıldı

0

Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İ.E’ye tecavüz eden ve sonrasında intihara sürükleyerek ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan serbest bırakıldı.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası dün akşam tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverildi.

İlk duruşma Ekim’de

Karar, Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş‘un, müvekkilinin kaçma şüphesi bulunmadığı iddiasıyla tutuklama kararına itirazı üzerine Siirt 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi‘nce verildi. Mahkemenin, Akkuş’un itiraz dilekçesinde belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi

İ.E’’nin ölümüne ilişkin soruşturma Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Musa Orhan’a yönelik “nitelikli cinsel saldırı” davasının ilk duruşması ise önümüzdeki Ekim ayında Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Siirt Barosu: Tahliye kararına itiraz edeceğiz

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, mahkemenin neye göre karar verdiğini bilmediklerini belirterek, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın 7 gün içinde tahliyesine itiraz edeceklerini söyledi. Orhan’ın tekrar tutuklanması gerektiğini söyleyen Dilek şunları söyledi:

İntihara teşebbüs soruşturması Batman’da devam etmektedir. Siirt’teki mahkeme tutuklamanın tedbir niteliğinde olması gerekçesiyle tahliyesine karar vermiş. Süreci takip ediyoruz. Karara itiraz ve tekrar tutuklama talebinde bulunacağız. Mahkemenin neye göre karar verdiğini bilemiyoruz. Hukuki anlamda ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Umarız bu karar tekrar değerlendirilir ve Musa Orhan tutuklanır.

Neler yaşandı?

İntihara teşebbüs eden İ. E., 20 gün hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybetmiş, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti.

Musa Orhan için geçen hafta tutuklama kararı verilmişti. Hazırlanan iddianame ile birlikte Orhan’ın tutuklanmasına yönelik Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkemenin verdiği karar sonrası teslim olan Orhan cezaevine konulmuştu.

Öte yandan, olay sonrası, Jandarma Genel Konutanlığı da Orhan’ın açığa alınması kararı vermişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.