DünyaManşet

ABD’de Blake’in öldürülmesine karşı başlayan protestolarda iki kişi öldürüldü

0

ABD‘nin Wisconsin eyaletindeki Kenosha kentinde Jacob Blake isimli siyah vatandaşın polis tarafından vurulmasının ardından başlayan protestolar sırasında polis, üç kişinin vurulduğunu ikisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kenosha şerifi David Bech, New York Times’a yaptığı açıklamada, protestoların gerçekleştiği bölgede bir kişinin başından, diğerininse göğsünden vurulduğunu söyledi.

Vurulanlardan ikisi  hayatını kaybetti. Aynı bölgede vurulan başka bir kişinin ise hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi. Polis, vurulan ve vuran kişilerin kimliğini açıklamadı.

Vurulma anı görüntüleri yayınlandı

BBC’nin aktardığına göre yerel medya olayın göstericilerle petrol istasyonunu silahla koruyan bir adam arasında çıkan tartışma sonucunda yaşandığını söyledi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde elinde silah olan beyaz erkeğin kalabalığa doğru koştuğu ve arkadan silahını ateşlediği gözüküyor.

Gösteriler üçüncü gecesinde

Blake’in polis tarafından arkası dönük halde arabaya binmeye çalışırken yedi kez vurulması üzerine başlayan protestolar eyalet geneline yayılmıştı.

Vali Tony Evers‘in acil durum ilan etmesi ve sokağa çıkma yasağını uzatmasına rağmen gösteriler üçüncü gecesinde de devam ediyor. Kalabalığı dağıtmak isteyen polis göstericilere karşı plastik mermi, göz yaşartıcı bomba kullanıyor.

Neler yaşandı?

29 yaşındaki Jacob Blake’in vurulma anına ait görüntüler Pazar günü yayınlandı. Sosyal medyada hızlı bir şekilde yayınlanan videoda polisin Blake’i arabasına binmeye çalışırken çekiştirdiği ve arkasından yedi el ateş ettiği görüntüleniyordu.

Komşuları, bu sırada Blake’in üç çocuğunun da arabada olduğunu açıkladı. Ailesi ve avukatları, kurşunlardan dördünün Blake’e isabet ettiğini ve felç geçiren Blake’in yeniden yürümesinin “mucize” olacağını açıkladı.

Başlayan gösterilerin ardından eyalette olağanüstü hal ilan edilirken Wisconsin Valisi Tony Evers kente daha fazla Ulusal Muhafız yollayacağını açıkladı.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.