DünyaManşet

ABD kıyılarına çifte fırtına yaklaşıyor: Binlerce kişi tahliye edildi

0
Haiti, Küba ve Dominik Cumhuriyeti‘nde hasara ve can kayıplarına yol açan Marco kasırgası ile tropik Laura fırtınası, ABD kıyılarına yaklaşıyor.
 
Farklı yönlerden gelerek ülkenin güneyinde kesişmesi beklenen fırtınalar şimdiden binlerce kişiyi yerinden etti. Marco kasırgasının Louisiana eyaletine bugün ulaşması beklenirken Laura’nın Perşembe günü Teksas eyaletinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Ancak Laura’nın doğuya doğru yay çizmesi durumunda, tarihte ilk kez Louisiana eyaleti iki fırtınayı peş peşe yaşayacak.

‘Sular iki metreye yükselebilir’ uyarısı

BBC‘nin aktardığına göre, ülkenin güneyindeki kıyı bölgelerinden binlerce kişi tahliye edildi. Louisiana ve Mississippi kıyılarında suların iki metreye kadar yükselebileceği uyarısı yapıldı.
 

 

ABD Başkanı Donald Trump, Louisiana’yı afet bölgesi ilan etti. Yoğun yağışların etkisindeki Porto Riko da Cumartesi günü afet bölgesi olarak ilan edilmişti.

Laura’nın etkisine girmesi beklenen Florida‘da da teknelerde ve karavanlarda yaşayanlar için zorunlu tahliye emri çıkarıldı.

Milyonlarca kişiyi etkiledi

ABD kıyılarına doğru seyreden fırtınalar, şimdiye kadar geçtikleri Karayip ülkelerinde büyük hasara yol açtı. Dominik Cumhuriyeti‘ni vuran Laura fırtınası üç kişinin ölümüne neden olurken milyonlarca kişiyi elektriksiz bıraktı.
 

fırtınada deniz

Pazar günü şiddetini artıran Marco kasırgası, saatte 120 kilometre hızında rüzgarlara neden oluyor.

Laura da kasırgaya dönecek

ABD’nin dördüncü büyük şehri Houstan’a doğru ilerlemesi beklenen Laura’nın Çarşamba günü şiddetini artırarak kasırgaya dönüşeceği tahmin ediliyor.

Ülkeyi arka arkaya vurması beklenen fırtınalar nedeniyle ABD Ulusal Kasırga Merkezi uzun süreli risk uyarısında bulundu. ABD Sahil Güvenliği de New Orleans limanında demirleyen gemilerin bölgeyi terk etme planı yapmalarını istedi. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.