YerelDoğa MücadelesiManşet

Menemen’de Şirket: 1 Mahkeme: 0

0

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Kesik Mahallesi’nde yapılmak istenen rüzgar gülü kanatları deposu projesi mahkemenin işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor.

Şirketin faliyetine tepki gösteren Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Tevfik Türk “Mahkeme kararına uymamak, yerine getirmemek, büyük suçtur. İlgili kurumların gerekli önlemleri alması, adımları atması gerekir” ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir ŞubesiMenemen‘de faaliyet gösteren bir rüzgar gülü kanadı üreticisi firmanın, Kesik Mahallesi, Kekliktepe mevkiinde bulunan 90 dönüm 158 metrekarelik arazinin “Tarım Dışına Çıkarılmasına” ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması için yargıya başvurmuştu.

Ege’de Sonsöz‘ün haberine göre; İzmir 2’inci İdare Mahkemesi de “İnşai faaliyete konu edileceği, telafisi güç zararlara sebebiyet verecek olması” gerekçesi ile yürütmeyi durdurdu. Karar, Tarım ve Orman Bakanlığı’na tebliğ edildi, bakanlık da ilgili kurumlara duyurdu.

Türk: Karara uymamak bir suç

Firmanın, mahkeme kararına rağmen söz konusu tarım alanındaki inşaatını sürdürmesi üzerine açıklama yapan Türk, arazi üzerinde plan çalışması dahi yapılmadan rüzgar gülü kanadı depolama alanı inşaatının, mahkeme kararına rağmen sürdürülmesinin bir suç olduğunu söyledi.

Oda olarak, mahkeme kararını hem Tarım İl Müdürlüğü’ne, hem de Menemen Belediyesi’ne ilettiklerini hatırlatan Başkan Türk, “Mahkeme kararına uymamak, yerine getirmemek, büyük suçtur. İlgili kurumların gerekli önlemleri alması, adımları atması gerekir. Mahkeme; karara uymayanların ve bu vurdumduymazlığa izin verenlerin durumunu ayrıca değerlendirecektir” ifadesini kullandı.

‘Tarımsal üretimi güvence altına almalıyız’

Özellikle pandemi döneminde ülkemizin gıda güvencesi açısından tarımsal üretimin öneminin bir kez daha net biçimde görüldüğüne dikkat çeken Dr. Tevfik Türk, şunları söyledi:

Tarımsal üretimi güvence altına almalıyız. İlk olarak sahip çıkmamız gereken değerimiz, tarım arazileridir. Tarım arazilerinin, amaç dışı kullanımı konusunda büyük bir mücadele veriyoruz. Firmanın, oradaki çalışmayı hemen sonlandırmasını ve mahkeme kararına uymasını istiyoruz. Mahkeme kararının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.