EğitimManşet

ODTÜ’de yeni dönemde uzaktan eğitim verecek

0

ODTÜ, koronavirüs salgını dolayısıyla bir sonraki dönemi uzaktan eğitim ile sürdürme kararı aldı.

Üniversite yönetimi gerekçe olarak yemekhane, yurtlar, toplu taşıma, sınıfların havalandırma açısından yetersizliği, öğretim üyelerinin büyük kısmının yaş ortalamasının yüksek olmasını ve düzenlediği anketin sonuçlarını gösterdi.

Öğrencilere ve öğretim üyelerine anket

ANKA’nın aktardığına göre YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın Covid-19 salgınından dolayı üniversitelere yetki devri yapıldığını duyurmasıyla üniversiteler derslerin nasıl yapılacağına ilişkin kurullarını toplamaya başladı.

ODTÜ ise bir anket düzenleyerek öğretim üyeleri ve öğrencilerin yaklaşımını sordu. Yeni dönemin online olmasını isteyen öğretim üyeleri, az sayıda öğrenciyle yüz yüze yapılacak ve aynı dersi online aktaracak hibrit sistemi de reddetti. Öğretim üyeleri, yazılı yapılacak sınavlar için öğrencilerin şehir gelmelerini sakıncalı buldu.

Şehir dışı ve konaklama sorun

Aynı anketi yanıtlayan öğrencilerin üçte biri dersleri her türlü riske rağmen sınıfta almak isterken, üçte ikisi uzaktan eğitim almak istedi. Öğrencilerin çoğunluğu sınav haftasının seyretilmiş sınıflarda olmasını istedi. Burada sınavlara gelenlerin hastalık kapma riski ve şehir dışından gelenlerin konaklama sorunları gündeme geldi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.