EkonomiManşet

Merkez Bankası açıkladı: Faizler değişmeyecek

0

Kurdaki dalgalanmalar karşısında Merkez Bankası’nın nasıl bir adım atacağının gündeme alındığı Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada kurul, faizi sabit tutma kararı verildiğini duyurdu. Böylece faiz 8.25 seviyesinde kaldı. Öte yandan daha önce alınan likidite tedbirlerinin devam edeceği belirtildi.

PPK’nın kararı sonrasında 7.31 seviyesinde işlem gören dolar 7.34’e çıkarken, euro 8.69 TL, sterlin ise 9.61 TL’ye ulaştı.

‘Koronavirüs etkileri bir süre daha devam edecek’

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada koronavirüs salgını sebebiyle dalgalanma yaşandığı belirtilerek “Salgına bağlı birim maliyet artışlarına ilave olarak döviz kuru ve kredilerde yaşanan gelişmeler talep yönlü dezenflasyonist etkileri sınırlamakta ve çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözlenmektedir” denildi.

Normalleşme sürecinin devamıyla bu dalgalanmanın bir süre daha devam ederek daha sonra kademeli olarak düzeleceği belirtilen açıklama “Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır” ifadeleriyle sona erdi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.