İfade ÖzgürlüğüLGBTİ+ManşetTürkiye

RTÜK’ten TLC kanalına ‘eşcinsel çift’ cezası

0

Bugün (19 Ağustos) gerçekleştirilen RTÜK toplantısında, birçok kanalla ilgili hazırlanan uzman raporları görüşülerek karara bağlandı. 

TLC kanalı hakkında hazırlanan raporu müzakere eden Üst Kurul, kanalda yayınlanan Sıra Dışı Hamilelikler adlı programda, eşcinsel bir çifte yer verilmesinin toplumun manevi değerlerine aykırı olduğu görüşünü kabul etti. 

İki kadının ebeveyn olarak sunulması, çocuk sahibi olmaları ve hamilelik süreçlerinde yaşadıklarının anlatılmasının toplumsal cinsiyet rollerini zedeleyici ve toplumsal yapıyı bozucu nitelikte olduğunu iddia eden RTÜK, TLC kanalına idari para cezası verdi.

Sözcü ve Tele1’e de ceza

Sözcü Gazetesi‘nin sahibi olduğu “Sivas SRT” dosyasının da toplantıda ele alındı. “Mega Ajans ve Reklamcılık Ticaret Anonim Şirketi” unvanlı kuruluşun televizyon yayınlarında RTÜK kayıtlarında yer alan “Sivas SRT” logosu yerine “SRT Sivas” logosunu kullandığını tespit eden Üst Kurul, 6112 sayılı Kanun’un 21. maddesinin birinci fıkrasının ihlali nedeniyle yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

Kurul toplantısına sunulan uzman raporunda ayrıca, TELE 1‘de yayınlanan “Mr. Brooks” isimli filmde öldürme eyleminin zevk aracı olarak sunulduğu, filmin gerçekle kurguyu ayırt etme yetisine tam olarak sahip olmayan çocukların yoğun şiddet sahnelerine maruz kalabileceği bir saatte yayınlandığı, filmde yer alan şiddet içerikleri ile şiddetin meşrulaştırıldığı, özendirildiği ve kanıksatıldığı belirtildi. 

Rapordaki unsurların yasa ihlali olduğunu değerlendiren üst kurul, ilgili kanallara idari para cezası müeyyidesi uyguladı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.