LGBTİ+Manşet

Disney’den biseksüel karakter

0

Disney Channel, The Owl House Disney (Baykuş Evi) adlı animasyonundaki baş karakterin biseksüel olduğunu doğruladı. 14 yaşında Dominikli bir kız çocuğu olan Luz Noceda, Disney’in ilk LGBTİ+ karakteri değil. Şirket bir zamandır LGBTİ+’ların temsiliyeti adına önemli açılımlar yapıyor. Ancak Disney her ne kadar daha önceki yapımlarında farklı cinsel yönelimlerden karakterlere yer vermiş olsa da, ilk kez heteroseksüel olmayan bir baş karakterle izleyici karşısına çıkıyor.

Luz filmde sihir yeteneği olmamasına karşın cadı olmak isteyen bir kişiyi canlandırıyor.

‘Disney yönetimini zorlamam gerekti’

Serinin yaratıcısı Dana Terrace‘ın konuyla ilgili Twitter paylaşımı şu şekilde:

Dizinin castında Queer çocukları kullanma konusunda niyetim açıkça belliydi. Berbat bir yalancıyımdır, bu yüzden gizlemeye çalışmak zor olurdu. Disney’in yönetimindeki belli isimler bana kanalda herhangi bir eşcinsel ya da biseksüel ilişki biçimini gösteremeyeceğimi söylemişti.

Kendini biseksüel olarak tanımlayan Terrace, özellikle biseksüel bir karakter kullanmak istediğini, bu nedenle Disney’i bir hayli zorlaması gerektiğini anlattı ve “Şansıma inatçılığım galip geldi ve Disney’in halihazırdaki yönetiminden tam destek alıyorum dedi.

Terrace pek çok izleyiciden olumlu dönüşler alırken, bazı izleyiciler de kendi küçüklüklerinde böyle bir animasyonun olmamasından yakındı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.