DünyaManşet

Lukaşenko’dan yeniden seçim çağrılarına yanıt: Önce yeni anayasa

0

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, muhalefetin ısrarla yeniden yapılmasını istediği seçimlerin, yeni anayasanın kabulünden sonra yapılabileceğini belirtti.

Başkentteki bir fabrikanın personeliyle görüşmesi sırasında konuşan Lukaşenko, seçimlerin yenilenmesi yönündeki çağrılara yanıt verdi ve şunları söyledi:

Sizin de istediğiniz gibi ve alternatif isteyenlerin bile karşı çıkmadığı gibi öncelikle yeni anayasayı kabul etmeliyiz. Anayasa referandumla kabul edilmeli, zira önceki anayasa referandumla kabul edildi. Eğer isterseniz, yeni anayasaya göre hem parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerini hem de yerel seçimleri yapabiliriz.

200 bin kişi protesto etti

Lukaşenko, bugün gerçekleştirdiği bir başka fabrika ziyaretinde ise baskılara boyun eğmeyeceğini ve yeniden seçim yapılmayacağını söylemişti.

Aleksandr Lukaşenko’nun geçen hafta cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından başlayan gösteriler bir haftadır devam ediyor. Dün Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan gösterilere 200 bin kişi katıldı, polisin müdahale etmediği gösteri olaysız sona erdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.