SağlıkDünyaManşet

UNICEF: 818 milyon öğrenci ellerini yıkayamıyor

0

Koronavirüsle mücadelede yapılması gerekenlerin başında, ellerin sık sık sabunla yıkanması geliyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu‘na (UNICEF) göre, milyonlarca öğrencinin okulunda bunun için yeterli donanım yok.

DW Türkçe‘nin DSÖ ve UNICEF’in Cenevre‘de gerçekleştirdiği ortak basın toplantısından aktardığına göre, okulların yüzde 43’ünde, öğrencilerin ellerini yıkamaları için gerekli olan su, sabun ya da lavabo bulunmuyor.

Toplantıda bu durumdan etkilenen yaklaşık 818 milyon öğrencinin 295 milyonunun, Afrika‘da bulunan Sahra çölünün güneyinde kalan ülkelerde yaşadığı ifade edildi.

462 milyon öğrencinin okulunda su ya da musluk yok

Yeni eğitim-öğretim yılında hükümetlerin okullardaki gerekli hijyen donanımını sağlaması gerektiğini vurgulayan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, elleri düzenli ve sık yıkamanın koronavirüse karşı alınabilecek basit ancak bir o kadar da etkili bir önlem olduğunun altını çizdi.

DSÖ ve UNICEF, okullar hakkındaki hijyen donanımı hakkındaki verilerine göre 355 milyon çocuğun okullarında lavabo var, ancak sabun yok. 462 milyon öğrenci ise su ya da musluğun dahi olmadığı okullara gidiyor. Ayrıca okulların üçte biri öğrencilerine içme suyu sunamıyor.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.