DünyaManşet

Trump’un saçları ABD’de su tasarrufuna son verdiriyor

0
 
Saçlarıyla ilgili sürekli gündemde olan ve peruk olduğu iddialarına ateş püsküren Trump, Beyaz Saray’da geçen ay gerçekleşen bir toplantıda, konuyu bir anda duş başlıklarına getirerek şunları söylemişti:

Duş başlıkları – duş alıyorsunuz ama su gelmiyor. Elinizi yıkamak istiyorsunuz, su gelmiyor. Saçlarınızı yıkamak istiyorsunuz, su gelmiyor. Ne yapacaksınız? Orada daha uzun süre duracaksınız ve daha uzun süre duş alacaksınız. Sizi bilmem ama benim saçlarım mükemmel olmak zorunda.”  

Trump’un sözlerine karşı ekoloji örgütleri ‘israf ve gereksiz’ eleştirileri getirse de Enerji Bakanlığı’nın duş başlıklarıyla ilgili federal standartları değiştirmek için çalışmaya başladığı öğrenildi. . Bakanlık, su tasarrufu için 1992‘de getirilen sınırlamaları kaldırmayı planlıyor.

Söz konusu düzenlemeye göre, bir duş başlığından bir dakikada 2.5 galon (yaklaşık 9.5 litre) su akmasına izin veriliyor. Çoklu duş başlıklarının yaygınlaşmasıyla bu sınırlama, akacak toplam su miktarı dakikada 2.5 galon’ şeklinde değiştirilmişti. Bakanlık şimdi bunu duş başlıklarının tümünden değil tek bir duş başlığından akacak miktar olarak değiştirmeyi amaçlıyor.

‘Bununla banyoyu bile yıkarsınız’

Enerji ve doğal kaynaklar konusunda farkındalik yaratmayı hedefleyen Appliance Standards Awareness Project adlı kurumun yöneticisi Andrew deLaski, düzenlemeyi ‘aptalca’ diye niteledi.

Dört-beş başlık kullanılması halinde bir dakikada 15 galona kadar su tüketileceğini belirten deLaski, Bununla banyoyu bile yıkarsınız” dedi. deLaski Başkana duş başlığı önerisinde de bulundu:

Eğer Başkan’ın bu konuda tavsiyeye ihtiyacı varsa, yoğun bir tazyik ve iyi bir duş sağlayacak güzel bir duş başlığı belirlemesine yardımcı olacak bazı harika web sitelerine yönlendirebiliriz.” 

Consumer Reports’un Başkan Yardımcısı David Friedman ise ABD’de halihazırda mevcut düzenlemenin bile ihlal edildiğini söyledi. Yasalaşması halince düzenlemelere karşı dava açılabileceği belirtiliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.