Medya-İnternetManşet

Twitter’a ‘yorum yapanı seçme’ özelliği geliyor

0
1

Twitter, atılan tweet’lere cevap verebilecek kişileri sınırlandırmayı sağlayan yeni özelliğini tüm kullanıcılara sundu.

Twitter’ın yeni özelliğine göre, tüm kullanıcılar tweet’lerine kimlerin cevap verebileceğini paylaşım yapmadan önce seçebilecek. Kullanıcıya sunulan seçenekler ise şunlar: Herkes, takip ettiğin kişiler ve yalnızca bahsettiğin (mention) kişiler.

Seçeneklerle özelleştirilen tweet’ler işaretlenecek ve diğer kullanıcılar yanıt butonunu gri bir şekilde görecek. Fakat bu paylaşımın görülmesi, retweet edilmesi, yorumla birlikte yeniden paylaşılması veya beğenilmesi için engel olmayacak. Bu özelliğe hem uygulamalardan hem de internet sitesinden erişilebilecek.

‘İstenmeyen yanıtlar, görüşmelerin önüne geçemeyecek’

Sputnik’in aktardığına göre Twitter Ürün Yönetimi Direktörü Suzanne Xie yeni özelliğin, “istenmeyen yanıtların anlamlı görüşmelerin önüne geçmesini engellemeyi” amaçladığını söyledi: 

Bu ayarlar, bazı kişilerin kendilerini daha güvende hissetmesine yardımcı olup daha anlamlı konuşmalara yol açarken, aynı zamanda farklı bakış açılarını görmelerine de olanak tanıyacak.

Bu özellik sayesinde Twitter’da gizli hesapların sayısının düşmesi de olasılık dahilinde. Çünkü kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı tweet’lerine ilgisiz insanların yanıt vermemesi için hesabını gizli tutmayı tercih ediyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.