DünyaManşet

Sudan’da çatışma: 118 ölü

0

Güney Sudan‘ın Tonj vilayetinde yaşanan çatışmada, Tonj Vilayeti İcra Direktörü Makuei Mabior‘un açıklamalarına göre 34’ü asker 84’ü sivil olmak üzere 118 kişi yaşamını yitirdi.

Mabior’un aktardığına göre olay geçen cumartesi bir askerin, bir gencin başındaki kırmızı şalı çıkarmasını istemesi ve gencin bunu reddetmesi üzerine yaşandı. 

Ordu Sözcüsü Lul Ruai Koang olayı doğruladı ve bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edilerek durumun kontrol altına alındığını duyurdu.

Çıkan olaylarda vilayetteki sağlık tesislerinin tahrip edildiğini aktaran Mabior, çok sayıda sivilin can güvenliği nedeniyle ormanlık alanda saklandığını söyledi. Yaralıların tedaviye erişememesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

2013’ten bu yana çatışmalar sürüyor

2011’de Sudan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit‘in 16 Aralık 2013’te yardımcısı Riek Machar‘ı “darbe teşebbüsü” iddiasıyla görevden almasının ardından iç savaşa sürüklenmişti.

Yıllarca süren savaşın ardından 2018 yılında taraflar barış imzalasa da kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanamadığı ülkede, farklı kabileler ve gruplar arasında şiddet olayları devam ediyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.