DünyaManşet

Joe Biden başkan yardımcısı olarak Kamala Harris’i seçtiğini açıkladı

0

ABD’nin 2020 başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden başkan yardımcısı olarak Kalifornia Senatörü Kamala Harris‘i seçtiğini açıkladı.

AA’nın aktardığına göre Biden, kararını bugün destekçilerine gönderdiği e-posta ile duyurdu. Biden paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Başkan olarak birçok önemli karar veriyorsunuz. Ama ilki, başkan yardımcınızın kim olacağını seçmektir. Donald Trump ve Mike Pence’e karşı verdiğim mücadelede bana en iyi yardım edecek kişinin Kamala Harris olduğuna karar verdim.

Senatodaki tek siyah kadın

2016’da Kaliforniya Başsavcısı ve ondan önce San Francisco Bölge Savcısı olarak görev yapan Harris, ABD Senatosundaki tek siyah kadın olma özelliğini elinde bulunduruyor.

Jamaika ve Hindistan kökenli göçmen bir anne babanın çocuğu olarak Kalifornia’da doğan Kamala Harris, sivil haklar konusundaki hassasiyeti ve hukukçu kimliği ile de biliniyor.

Aynı zamanda 2020 başkanlık adaylığı için demokrat partiden aday olan ve daha sonra Biden lehine çekildiğini açıklayan 55 yaşındaki Harris, Joe Biden’in başkan seçilmesi durumunda ABD’nin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip olacak.

Harris: Baş komutan yapacağız

Twitter üzerinden paylaşım yapan Harris “Joe Biden Amerikan halkını birleştirebilir çünkü hayatını bizim için savaşarak geçirdi. Ve Başkan olarak ideallerimize uygun bir Amerika’yı inşa edebilir” ifadelerine yer verdi.

Harris, başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın yanında yer almaktan ve  Biden’ı “baş komutan” yapmak için elinden gelen her şeyi  yapmaktan onur duyacağını söyledi.

Trump’tan tepki

ABD Başkanı Donald Trump ise Harris’in başkan yardımcısı olarak seçilmesine tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Harris hakkında “radikal solcu”, “yalancı”, “sahtekar” gibi sözcükleri sıralandığı bir video paylaştı.

Harris’in vergileri yükseltmek istediği ve hidrolik kırma ile petrol üretimine karşı çıktığı belirtilen videoda “Yavaş Joe ve Sahtekar Kamala birlikte mükemmel. Amerika için değil” ifadeleri kullanıldı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.