ManşetDoğa MücadelesiEditörün SeçtikleriYerel

Asırlık çınarlar için nöbet sürüyor: Jandarma pankartları indirdi, yerine süslemeler geldi

0

Antalya’da Kemer İlçesi’ne bağlı Ulupınar Köyü’nde yer alan asırlık çınarların yol genişletme çalışmaları kapsamında kesilmesine tepki gösteren halk, nöbetini sürdürüyor.

Bölgede yaşayan ve nöbete destek veren Erdem Şenyer Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada sabah saatlerinde bölgeye jandarmanın geldiğini belirtti.

Pankart yasak gerekçesiyle indirildi

Şenyer’in aktardığına göre jandarma, nöbet tutan kişilerin ağacın üzerine astığı ve üzerinde “Canıma can kat ben bir çınarım. Ulupınar’ın suyundan nefes olur ciğerinden akarım. Yaşamaya var hakkım” yazılı pankartı indirmesini istedi.

Jandarma gerekçe olarak ise pankart açmanın ‘yasak olmasını’ gösterdi. Bunun üzerine nöbet tutan doğa severler pankartı indirerek ağacı bu sefer renkli kumaşlar ve bayraklar ile süslemeye başladı.

‘Kesim ertelenmiş gözüküyor’

İlk başta kesimlerin Karayolları Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yol genişletme çalışması sebebiyle bugün kesileceğinin duyumunu aldıklarını belirten Şenyer, bugün kesim için herhangi bir ekibin gelmediğini iletti.

Şenyer “Valilik, kaymakamlık, belediye, CİMER ve daha pek çok yere yazılar yazdık, dilekçeler gönderdik. Normalde bu ağaçların kesimi onaylanmış ancak yaptığımız başvurular sebebiyle sanıyoruz ki şu anda kesimi ertelediler” dedi.

‘Hem yol hem ağaçlar aynı anda var olabilir’

Tuttukları nöbete asırlık çınarların kesiminin kesin olarak iptal edileceği zamana kadar devam edeceklerini belirten Şenyer, bölgedeki kişileri de kendilerine destek olmaya çağırdı.

Hem yolun hem de ağaçların aynı anda var olabileceğini korumanın mümkün olduğunu belirten Şenyer “Biz istiyoruz ki yol da olsun ağaç da olsun. Yol iki şeritten tek şeride düşürülebilir ya da ağacın etrafından dolanabilir. Hatta böyle olması hoş bile olur. Çözümü var, sadece çözüm odaklı düşünen bir zihniyete ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Kemer Belediyesi: Alternatif düşünülüyor

Yaşananların ardından Kemer Belediyesi de bir açıklama yaparak “Belediye olarak doğanın yanındayız” dedi. Vatandaşlardan gelen tepkilerin kendilerine ulaştığını belirten belediye insagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kemer Kaymakamlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 13’üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdik. Başkanımız Topaloğlu, karayolları yetkililerinin söz konusu yolun yapımında ağaçların kesilmeden doğayı korumak için alternatif bir proje geliştirdiklerinin bilgisini verdiklerini kaydetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.