ManşetDoğa Mücadelesi

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kaçak inşaat şikayet üzerine durduruldu

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nin Güney Kampüsü’nde başlatılan ve izinsiz olduğu iddia edilen inşaat gelen şikayetler üzerine üniversite tarafından durduruldu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri inşaat nedeniyle ağaç kesildiğini belirterek Twitter’da #boğaziciyesilkalsın ve #boğaziçiöğrencinekulakver etiketleriyle kampanya düzenlemişti.

İnşaat durduruldu

İnşaat için Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden izin alınmadığı yetkililer tarafından doğrulanırken T24’e konuşan bir yetkili, dün mühendislerin çalışmayı durdurmak için bölgeye gittiğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri Teknik ve Daire Başkanlığı’ndan Hasan Hayri Sert Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden yetkililerin şikâyet üzerine geldiğini, kendilerine ikaz ve uyarıda bulunarak evrak tuttuklarını ve kendilerinin inşaatı durdurduklarını açıkladı.

Tarihi binanın ön bahçesi

Sert söz konusu inşaat hakkında “Bizim tarihi bir binamızın ön bahçesi. Orada normal bir seyir terası. Öğretim üyelerinin yemek yemesi amaçlı zaten vardı, genişletildi o kadar. Yasal olarak ona izin vermezler zaten” ifadelerini kullandı 

Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden yetkililerin şikâyetler üzerine üniversiteye geldiğini anlatan Sert, ikaz ve uyarıda bulunarak evrak tuttuklarını ve bu nedenle kendilerinin inşaat çalışmasını durdurduklarını açıkladı.

Ağaç kesildiği yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Sert, “ağaç katliamı diye bir şey yok” dedi. Yalnızca kurumuş üç ağacın başka yere taşıdığı iddia edildi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.