YerelDoğaManşet

Bulgaristan sınırındaki yangın söndürülemedi

0

Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Hasköy bölgesinde başlayan ve rüzgarlı havanın etkisiyle yayılan orman yangını dört gündür söndürülemedi. Ülkenin Haskovo, Dimitrovgrad, Harmanlı ve Toplovgrad kentlerinde yangınlar nedeniyle acil durum ilan edildi. Ordu birlikleri de yangını söndürmek için göreve çağırıldı.

AA Sofya muhabirlerinin aktardığına göre, bölgede bulunan İtfaiye Genel Müdürü Komiser Nikolay Nikolov, Hasköy bölgesinde üç gündür süren iki dev yangının birleştiğini ve buralarda afet durumu ilan edildiğini söyledi. Söndürme çalışmalarına bölge itfaiye ekipleri ve silahlı kuvvetleri personelinin yanı sıra yerel halktan gönüllüler de katıldı.

Türkiye’ye yaklaşıyor

Öte yandan yangının, Türkiye tarafına sıçrama ihtimaline karşı bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü’nden itfaiye ekipleri ile AFAD ekipleri, sınırda bekleyişlerini sürdürüyor.

Edirne Valiliği yazılı açıklama yaparak yangının Hamzabeyli sınır kapısından Büyükismailçe köyüne kadar olan bölgenin karşı tarafında Bulgaristan sınır hattı boyunca 30 kilometre uzunluğundaki bir alanda devam ettiğini belirtti.

Önlem amaçlı iş makinaları ile sınır hattında 32.5 kilometre uzunluğunda güvenlik şeridinin oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, yangının yeni yayıldığı bölgelerde ise sınıra 1.5 ile 3 kilometre mesafe olduğu ifade edildi.

Açıklamada belirtildiğine göre yangın nedeniyle Edirne Valiliği AFAD Müdürlüğü bünyesinde 24 saat esası ile görev yapacak kriz merkezi kuruldu, müdahale ve önleme çalışmaları için dokuz kamu kurumundan 52 araç ve 224 personelin olay yerinde görev yapıyor.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.