Kültür-SanatManşet

48’inci İstanbul Müzik Festivali 18 Eylül’de başlıyor

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen bu yıl 48’incisi düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali 18 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleşecek.

Daha önce Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan festival koronavirüs salgını sebebiyle ertelenmişti.

Festival programındaki tüm konserlerin kayıtları video formatında dijital ortamda yayımlanacak ve fiziki konserlere oranla daha erişilebilir bilet fiyatlarıyla, Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından sanatseverlere ulaşacak.

Yalnızca bir konser izleyicili olacak

Festivalde bir konser ise izleyicili bir şekilde gerçekleştirilecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 19 Ağustos Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden Kültür AŞ desteğiyle gerçekleşecek konserde corona virüsüne karşı önlemler sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

Tarihi mekanlarda konserler

Festivalde aralarında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus ve Ezgi Karakaya gibi solistlerin de bulunduğu isimler yer alıyor.

Konserlerin kayıtları hem İstanbul’daki hem de Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda sürüyor. Kayıtlar, İstanbul’da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi ve Süreyya Operası gibi şehrin çokkültürlü kimliği ve tarihi kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda gerçekleşiyor.

Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu ve Stavelot Manastırı gibi tarihi mekânlarda, profesyonel ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Festival, programındaki konserleri yüksek görüntü ve ses kalitesiyle sanatseverlere ulaştırmayı hedefliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.