YerelDoğaManşet

Pakdemirli: İzmir’deki yangının 300-400 hektar alanı etkilediğini tahmin ediyoruz

0

İzmir‘in Menderes ilçesi Çile köyü yakınlarında 2 Ağustos Pazar günü öğleden sonra çıkan, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın 22 saat sonra kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmalarına günün ilk saatleriyle birlikte helikopterler de katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada resmi rakamlar olmamakla birlikte çıkan yangında tahminen 300-400 hektar alanın etkilenmiş olabileceğini ifade etti.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili de açıklama yapan Pakdemirli “Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor” dedi. Bakan, olay ile ilgili bir kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Fotoğraf: Yusuf Soykan Bal /AA

79 konutlu sitede geniş önlem

Pakdemirli’nin de aktardığına göre yangın Pazar günü saat 13.24’te meydana geldi. Müdahale ise 10 dakika içerisinde başladı.  Bölgede yeni bir yangın çıkmasının önüne geçmeye çalışan ekipler, alevlerin arasında kalan Koru Sitesi çevresinde de önlemleri artırdı.

Yangın nedeniyle 79 konutlu sitenin arıtma tesisi ile bahçesi büyük oranda tahrip oldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin site çevresinde aldığı tedbir sayesinde evlerde büyük çaplı bir hasar oluşmadı.

Bakan Pakdemirli “Bazen iletişim kazaları olabiliyor. Geç saatlerde çıkan bir sitenin yandığına dair haber doğru değil. Burada zarar gören sadece bir sitenin hidrofor kulübesi. Onun dışında hiçbir yerleşim yeri, hiçbir insanımız zarar görmedi” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.