YerelManşet

Lice’de orman yangını: Vatandaşlar yardım istiyor, yetkililer ‘manipülasyon’ diyor

0

Diyarbakır‘ın Lice ilçesinde çıkan yangın büyüyor. Sosyal medyada pek çok vatandaş #LiceYanıyor etiketiyle yangının söndürülmesi için yetkililere çağrıda bulunurken Orman Genel Müdürlüğü de geçtiğimiz günlerde bölgeden fotoğraflar paylaşarak ekiplerin yangına müdahale ettiğini savundu.

Ancak Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre yangın rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam ediyor.

‘Görüntülerin eski olması durumu değiştirmiyor’

Sosyal medyada konuyla ilgili çıkan tartışmalarda ise bazı hesaplardan paylaşılan görüntülerin 2013 ve 2016 yılında çekilen görüntüler olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine bir takım sosyal medya hesapları, Twitter‘da yangın hakkında yapılan paylaşımları provokasyon olarak nitelendirdi.

Tartışmaya dahil olan Hewsel Koruma Platformu da “Görüntülerin eski olması meselenin gerçeğini değiştirmiyor, bunlar da son görüntüler” diyerek Twitter hesabından yeni görüntüleri paylaştı.

Bölgedeki ormanlık alanlarda  gerek çatışmalar gerekse kuraklık ve rüzgar nedeniyle sık sık yangınlar meydana geliyor ve yetkililer yangınlara gerekli müdahaleleri yapmamakla suçlanıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Cudi Dağı’nda çıkan yangını HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz Meclis’e taşımıştı. 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.