ManşetKadın

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor, 5 Ağustos’ta sokağa çıkıyor

0

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma yönündeki açıklamaları üzerine 26 Temmuz Pazar günü Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda düzenlenen foruma katılan kadınlar bir açıklama yayınlayarak “Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini Uygula!” kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Açıklamada sözleşmenin yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan 1 Ağustos Cumartesi günü, Eşitlik İçin Kadın Platformu ve diğer illerdeki kampanyaların ortaklığında sosyal medyada kampanya düzenleneceği belirtildi.

‘Gelin, bu sesi birlikte büyütelim’

5 Ağustos günü AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin gündeme geleceği yönünde duyum aldıklarını belirten kadınlar “Bir parti MYK’sında ülkedeki tüm kadınları ilgilendiren bir kararın verilebiliyor olmasına itirazımız var!” ifadelerini kullandı.

Bunu protesto etmek için 5 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşulacağını belirten kadınlar şu çağrıda bulundu:

Gelin; bu sesi birlikte büyütelim… Bir kişi daha eksilmemek için yan yana duralım… Haklarımızın gereklerinin yerine getirildiği, tehdit altında hissetmediğimiz bir yaşam için İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatalım!

Barbaros Bulvarında forum gerçekleştiren kadınlar

İzmirli kadınlar 5 Ağustos’ta Alsancak’ta

İzmir’de kadınlar “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” kampanyasıyla kazanılmış haklarının korunmasını ve uygulanmasını sağlamak için eylem ve etkinlikler yapacak.

Planlanan eylemlerin ilk adımı olarak kadınlar 5 Ağustos 2020’de saat 18:30’da Alsancak ÖSYM önünde toplanarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüyecek.

Antalya 4 Ağustos’ta eylemde

Antalya Kadın Meclisi ise yaptığı duyuruda İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını isteyen kadınları 4 Ağustos Salı günü saat 19.00’da Attalos Heykeli önünde buluşmaya çağırdı.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.