ManşetKentUlaşım

İstanbul’da toplu taşıma bayramda ücretsiz

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Buna göre, 31 Temmuz Cuma- 3 Ağustos Pazartesi arasındaki dört gün boyunca İBB’ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma ücretsiz olacak.

Öte yandan İETT, pandemi sonrasının ilk bayramında yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler aldı. Buna göre 30 Temmuz Perşembe arife gününde İETT araçları normal iş günü planına göre çalışacak.

Ek tedbirler

31 Temmuz Cuma günü ise Pazar günü planına göre çalışılacak. Bayramın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü günleri yani Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri ise Cumartesi çalışma planına göre seferler yapılacak.

Bayramın 2,3,4’üncü günlerinde ilk seferler sabah saat 07:00’de başlayacak. Metrobüs hattındaki seferler de bayramın ilk günü Pazar, sonraki günler Cumartesi planına göre yapılacak. Ayrıca İBB tarafından belirlenen kurban kesim alanlarına ve mezarlıklara ek seferler düzenlenecek.

FSM ve Boğaziçi Köprüsü ücretsiz

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Kurban Bayramı nedeniyle, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü’nden geçişler, 30 Temmuz Perşembe günü gece yarısından, 4 Ağustos Salı günü saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.

Özel sektörün işlettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeler ve bunlara ait bağlantı yollarının ücretleri ödenmeye devam edecek.

Özel işletmeler paralı

Yap işlet devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü’nde bir otomobilin tek yön geçiş bedeli 117,90 TL. Bu bedel, minibüslerde 188,65 TL’ye, otobüslerde 224 TL’ye, kamyonlarda 297,10 TL’ye, tırlarda 374,90 TL’ye çıkıyor. Motosikletlerin geçiş bedeli ise 82,55 TL.

İstanbul Boğazı’nda iki yakayı birbirine bağlayan üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde otomobil geçiş ücreti 21,90 TL. Bu bedel, minibüste 29,10 TL’ye, otobüste 54,10 TL’ye, kamyonda 137,30 TL’ye,TIR’da 170,80 TL’ye çıkıyor. Motosikletin geçiş bedeli ise 15,35 TL.

Avrasya Tüneli’nde tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 TL seviyesinde bulunuyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.