ManşetKadınMedya-İnternet

Dünyaca ünlü kadınlardan sosyal medya kampanyasına destek: Türkiye’deki kadınlar, sizinleyiz

0

Kadınların Pınar Gültekin‘in ölümü ve İstanbul Sözleşmesi‘nden çıkma tartışmaları üzerine sosyal medyada başlattığı ve birçok ünlü ismin de katıldığı “Challenge accepted” (Meydan okuma kabul edildi) kampanyası Türkiye sınırlarını aştı.

Dünyaca ünlü isimler de siyah beyaz fotoğraflarını #challengeaccepted ve #istanbulsözleşmesiyaşatır etiketleri ile paylaşarak “Türkiye’deki kadınları duyuyoruz ve yanlarındayız” mesajı verdi.

Christina Aguilera: Bir araya gelelim

ABD’li şarkıcı Christina Aguilera, siyah beyaz paylaştığı fotoğrafının altına “Meydan okuma kabul edildi. Bu kampanyanın orjinalini öğrenerek, bir araya gelelim ve her yerde kadına karşı şiddete son verelim. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Kadınlar kadınları destekliyor” mesajını yazdı.

Jessica Biel: Türkiye’deki kadınlar, sizi duyuyoruz

Oyuncu Jessica Biel de kampanyaya destek vererek “Ne olup bittiğini anlamak biraz zamanımı aldı. Basitçe söylemek gerekirse bu bütün kadınların birbirine destek olduğu konusunda küresel bir hatırlatma, özellikle de duyulamayanlar için. Türkiye’deki kadınlar, biz sizinleyiz ve sizi duyuyoruz. Ve ABD’deki kadınlar, bu da birbirimizin korumak için sesimizi kullanmamız gerektiği için bir hatırlatma” mesajı ile birlikte fotoğrafını paylaştı.

Sofia Vergara: Kadınlar birbirini desteklediğinde..

Kolombiyalı oyuncu ve TV sunucusu Sofia Vergara, etiket üzerinde fotoğrafını paylaşırken “Kadınlar birbirini desteklediğinde muhteşem şeyler olur. Beni meydan okumaya davet eden herkese selamlar” ifadelerini kullandı.

Nicole Kidman: Çok cömert ve zeki kadınlar tarafından yönlendirildim

Meydan okumaya katılanlardan ünlü oyuncu Nicole Kidman ise “Çok cömert, sıcak ve zeki kadınlar tarafından beslendim, sevildim, rehberlik edildim ve yönlendirildim. Size sanatım ve hayatım boyunca elimden gelen her şeyi sunmaya devam edebilir miyim?” yazdı.

Kate Hudson da dahil oldu

Ünlü oyuncu Kate Hudson da fotoğrafına, “Bana güçlendirici notlar yollayan ve bu destekleyici kadınlar furyasına katılıp katılmayacağımı soran sevgili kız arkadaşlarıma #ChallengeAccepted” şeklinde bir not yazdı.

Jennifer Anniston: Kadınları destekleyin!

Ünlü oyuncu Jennifer Anniston ise “Bana bugün motivasyonumu artıran tüm zeki ve güzel kadınlara teşekkür ederim. Doğruyu söylemem gerekirse, bu #challengeaccepted olayını çok anlamıyorum… ama kadınları desteklemenin güzel bir yolunu kim sevmez! Belki diğer kadınları desteklemenin en iyi yolu, kadınları ilgilendiren kampanyalara katılmak. Tüm arkadaşlarınızı, kız arkadaşlarınızı, kız kardeşlerinizi, annelerinizi, kızlarınızı aynı şeyi yapmak için cesaretlendirin” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.