ManşetKoronavirüs SalgınıSağlıkYerel

Diyarbakır Sağlık Platformu: Her gün 300’ün üzerinde koronavirüs vakası geliyor

0
Fotoğraf: AA

Diyarbakır Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Diyarbakır Şubesi‘nin de içinde yer aldığı Diyarbakır Sağlık Platformu, şehirde görülen koronavirüs salgını hakkında ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada bir hafta içerisinde her gün ortalama 300’ün üzerinde pozitif covid-19 vakasının saptandığı belirtildi. Ayrıca, üç gün önce sadece Silvan ilçesinin bir mahallesinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10’u geçtiğini söylendi.

‘Normalleşmenin sonucu’

Sağlık emekçileri olarak resmi istatistiklerin gerçeği yansıtmadığını bildiklerini söyleyen Platform “Türkiye’de çok hızlı bir şekilde girilen normalleşme sürecinin sonuçları ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Hıza çevrilmiş istatistiklerde  Güneydoğu Anadolu bölgesinin zirveye oturduğu belirtilen açıklamada  “20-27 Temmuz itibarıyla yeni vaka insidansı (görülme sıklığı) Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüz binde 16,6 olup Türkiye ortalamasının (yüz binde 8.0) iki katından fazladır” denildi.

100’e yakın kişi yoğun bakımda

Açıklamada koronavirüs salgını sebebiyle tedavi gören hastalar hakkında da “İlimiz hastanelerinde halen 600 üzerinde hasta hastanelerde yatarak, 100 e yakın hasta YBÜ (yoğun bakım ünitesi) tedavi görmektedir” bilgisi paylaşıldı.

Buna ek olarak enfekte sağlık çalışanı sayısında da hızlı bir artış yaşandığını belirten platform “Tespit edebildiğimiz kadarıyla 296 sağlık çalışanının Covid testi pozitif olarak raporlanmıştır” dedi.

Platform yetkilileri bir an önce önlemleri sıkılaştırmak için adım atmaya davet etti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.