TürkiyeKadınManşet

Meral Akşener: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyin, hakkıyla uygulayın

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni feshetme yönünde yaptığı açıklamalara değinen Akşener “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek yerine sözleşmenin maddelerini hakkıyla uygulamaya çağırıyorum” dedi.

İktidarın memleketin sorunlarını görmezden geldiğini söyleyen Akşener “Hiçbir suni gündem 34 OECD ülkesinde kadına şiddetin en çok ülke olduğumuz gerçeğini değiştiremeyecek” dedi.

‘Türkiye bu utançtan kurtulmak zorunda’

27 yaşında katledilen Pınar Gültekin’i hatırlatan Akşener konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye bu utançtan kurtulmak zorunda. Geçtiğimiz günlerdeki bir gösteride açılan bir pankart yüreğimi dağladı: ‘Kız kardeşlerim, bir gün ölürsem davam size emanettir.’ Ey Türk erkekleri bu sözlere kulak verin.

Kadınların erkeklere güvenemediği bir dünya kıyamet alametidir. İyi ve cesur insanların iktidarında diyeceğiz ki tek bir kadının gözyaşı döktüğü dünyayı yıkıp yenisini kuracağız. Kadın ve erkek her bir ferdi sevmek gerekir.

Sayın Erdoğan’ın ender yaptığı işlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek yerine uygulamaya çalışmaya davet ediyorum.

Fotoğraf: Meral Akşener

Sosyal medya akımına katıldı

Sosyal medyada İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması nedeniyle başlayan ‘siyah beyaz’ fotoğraflarla kadın ölümlerine farkındalık uyandırmayı amaçlayan akıma İYİ Parti lideri Meral Akşener de uymuştu.

Siyah beyaz fotoğrafını paylaşan Akşener, “Hiçbir kadınımızın gülüşünün, hayallerinin, ışığının solmasına müsaade etmeyeceğiz. Kadınlarımızın huzuru, memleketimizin huzurudur” mesajını tekrarlayarak 4 parti üyesini de akıma davet etti.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.