ManşetKadın

Polis engeli kadınları durduramadı, İstanbul Sözleşmesi forumu Barbaros Bulvarı’na taşındı

0
Fotoğraf: Evrensel

Son günlerde hükümetin feshetme sinyalleri verdiği İstanbul Sözleşmesi ile ilgili forum gerçekleştirmek üzere Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı‘na gelen kadınlar, polis tarafından engellendi. Parkın bütün girişleri polisler tarafından kapatılırken, parkın içerisinde de çok sayıda çevik kuvvet polisi bekletildi.

Kadınların parka girişine izin vermeyen polis, etkinliğin “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yasası” kapsamında yasaklandığı söyledi.

Sloganlar ile Barbaros’a yürüyüş

Bunun üzerine kadınlar, Abbasağa Parkı’ndan “sloganlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na yürüyerek forumu burada gerçekleştirdi.

Forumda söz alan kadın örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendika yöneticileri, üniversite kadın çalışmaları topluluğu temsilcileri, mahallelerden foruma katılan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırıların kadınların haklarını gasp etmeye yönelik adımların en önemli ayaklarından biri olduğunu belirtti.

İletişim ağı oluşturuldu

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için mahallerde, üniversitelerde, işyerlerinde hep birlikte çalışma yürütülmesinin önemine dikkat çektiler.

Forum, yapılan önerilerin toparlanması ve önümüzdeki günlerde bu önerilerin hayata geçirilmesi için bir iletişim ağı kurulması çağrısıyla bitti. Kadınlar önümüzdeki günlerde forumda çıkan kararları değerlendirip, İstanbul’da somut bir eylem planını hayata geçirecekler.

Altı kadın gözaltına alındı

Evrensel’de yer alan habere göre forum sonrası dağılan forum düzenleyicisi bazı kadınlar bindikleri vapur ve oturdukları cafelerde tek tek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kadınların isimleri ise şu şekilde: Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve forum katılımcıları Tuğçe Özçelik, Rüya Kurtuluş, Feride Eralp, Fulya Dağlı, Tülay Korkutan sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kadınlar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne götürülüp serbest bırakıldı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.