ManşetDoğaDoğa Mücadelesi

Gelibolu Yarımadası’nda bir ayda ikinci büyük yangın

0
Fotoğraf: AA

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 26 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinde yangın çıktı. Tarihi Gelibolu Yarımadası‘nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkiinde çıkan yangının sebebi henüz belirlenemedi.

Dumanın kent merkezinden de görüldüğü yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip gönderildi. Yangına iki uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, beş dozer ve 230 personel ile müdahale edildi.

Bölgede geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan halk da ormanlık alanın beş ayrı bölgesinde çıktığı belirtilen yangınları söndürme çalışmalarına destek verdi.

Fotoğraf: AA

Beş farklı bölgede yangın

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çanakkale’de beş farklı noktada çıkan yangınlara ilişkin bilgi verdi. Buna göre Lapseki Adatepe‘de anız yakma sebebiyle çıkan yangın sebebiyle 1.2 hektar alan kül oldu.

Eceabat Merkez’de 15.01’de çıkan 15.10’da müdahale edilmeye başlanan yangında iki hektarı orman alanı, üç hektarı ziraat alanı olmak üzere toplamda beş hektar alanın etkilendi.Yangının çıkış sebebi olarak ise Balya makinesinin attığı kıvılcım gösterildi.

Yangın sebepleri anız yakmak ve balya makineleri

Merkez Kemel köyünde 15.02’de ihbarının alındığı beş dakika içerisinde müdahale edildiği yangında ise bir dekarın altında alan yandı. Bu yangının sebebi de yine anız yakmak olarak belirtildi.

Yukarıokçular köyünde Balyaz makinesinin kıvılcımı sebebiyle çıkan yangında ise iki hektar alan kaybedildi. Pakdemirli, bütün yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

6 Temmuz tarihinde de Gelibolu Yarımadası’nda büyük çağlı yangın çıkmıştı. Kontrol altına alınması 19 saat süren yangın sonucunda 450 hektar orman arazisi kül olmuştu.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.