DünyaManşetMedya-İnternet

Elon Musk: Kime istiyorsak darbe yaparız, aşın bunları

0

Tesla Motors‘un kurucusu ve CEO’su Elon Musk‘ın, Twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşım, dış basında, kendisinin geçen yıl Bolivya’da Evo Morales’in devrilmesinde payı olduğunun itirafı şeklinde yorumlara yol açtı.

Musk, ABD‘de koronavirüs nedeniyle yeni bir ekonomik destek paketi hazırlanmasıyla ilgili olarak Twitter‘dan “Halkın çıkarına olmayan bir başka hükümet teşvik paketi daha” diye yazdı.

Buna karşılık bir kullanıcı kendisine “Halkın çıkarına olmayan neydi biliyor musun? ABD yönetiminin sen oradaki lityumu alabilesin diye Bolivya‘da Evo Morales‘e karşı darbe düzenlemesi” diye yanıt verdi.

Musk ise bu Tweet’e karşılık “Kime istiyorsak darbe yaparız. Aş bunları” karşılığını verdi. Musk’ın son Tweet’i daha sonra kaldırıldı. Bir gün eklediği yanıtta ise Musk “Ayrıca lityumumuzu Avustralya’dan alıyoruz” diye yazdı.

‘Lityum Darbesi’ diye anılıyordu

Evo Morales, 20 Ekim’de ülkesindeki seçimleri ilk turda kazanmış, ardından muhalifler hile iddiasıyla sokaklara çıkmıştı. Protestoların şiddet eylemlerine dönüşmesinin ve polisin isyan etmesinin ardından Morales 10 Kasım’da ordunun çağrısıyla istifa etmiş ve siyasi sığınmacı olarak önce Meksika‘ya, ardından da Arjantin‘e gitmişti. Olay basında “Lityum Darbesi” olarak anılmıştı.

Dünya lityum rezervlerinin yüzde yedisi bu ülkede bulunuyor. Lityum, laptoplardan cep telefonlarına her türlü elektronik aletin bataryası için olduğu gibi Tesla araçları için de kritik önem taşıyor.  

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.