SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı’ndan uyarı: Başvuran hasta sayısı iki kat arttı, ağır vakalar var

0

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, hastanelerine başvuran hasta sayısında iki katı artış yaşandığını söyledi. 

Milliyet’ten Cihat Arslan’ın aktardığına göre Tükek önceki döneme göre gelen hasta sayısının neredeyse iki katı kadar başvuru olduğuna dikkat çekerek, “Gelenler içerisinde de ağır vakalar bulunuyor. Dikkat edilmezse sayı yükselir” dedi. İnsanların maske takmadığını, takanların da doğru kullanmadığını beliren Tükek, “Önlemler önemsenmezse eski rakamlara geri dönebiliriz. Bu işin şakası yok” ifadelerini kullandı.  

Bayrama dikkat

Tükek şu uyarıları yaptı:  

“Salgın boyunca çok dikkat eden insanlar ani gafletle bile tedbirlerini gevşettiğinde hasta olabiliyor. Etrafımızda hastalık taşıyan bir sürü insan var. Hasta olan ama hastalığının farkında olmayan bir sürü taşıyıcı var. Hafif bir öksürük, bir boğaz ağrısını önemsemiyor. Basit gördükleri bu boğaz ağrısı koronavirüs olabilir. Dolayısıyla ev gezmeleri, bayramlaşmalar büyük sıkıntı olabilir. Kurban Bayramı’nda bayramlaşmayı uzaktan yapalım. Geçen bayram sokağa çıkma yasağı vardı, o süreç rahatlıkla atlatıldı. Bu bayramda serbest, şimdi bir de insanlar artık hastalığı önemsemez hale geldi. Ama yoğun bakımdaki hasta sayıları azalmıyor. Sayı aynı veya hafif yükselişte. Bayramda yaşlı ziyaretleri olacak. O büyükleri hasta etmememiz lazım. Onlar da hasta olursa durum daha da kötü olur.” 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.