ManşetMedya-İnternetTürkiye

Redhack Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin sitesini hackledi

0

Redhack (Kızıl Hackerlar Birliği),  Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) web sitesini hacklediğini duyurdu. Twitter hesaplarından yapılan paylaşımda “Tarafımızca kayyım atanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Hackerlar daha önce de kayyım atamalarına tepki göstermek için aralarında Aksaray Güzelyurt Belediyesi, Afyonkarahisar Susuz Belediyesi ve Niğde Kemerhisar Belediyesi’nin yer aldığı AKP’li belediyelerin sitelerini hacklemişti.

Karoğlu’nun ağzından istifa mektubu

Bugün hacklenen web sitesine girenler bir süre boyunca GABB Başkanı Münir Karoğlu‘nun ağzından yazılmış şu metin ile karşılaştı:

Anayasa tarafından koruma altına alınmış kişi hak ve hürriyetleri başta olmak üzere her yurttaşın barınma, sağlık, eğitim ve her türlü temel ihtiyaçları bulunmuş olduğu kentteki yetkili mevki-makamlarca (belediyeler ve kooperatifler) giderilmesi gerekirken Biz’ler tüm belediyeleri komple rant alanına çevirmiş bulunmaktayız. Siyasi İradeyi gasp eden yüzlerce Belediye’ye kayyum atayarak kentteki yandaşlarına peşkeş çeken AKİŞİT–MHP zihniyetine teslim olduğumuzu belirtmek isteriz.

‘Borçları kapattık’

Sessizliğimizi bozuyoruz. Mardin ve Urfa’da halklarımıza DEDAŞ üzerinden yaşattığımız işkencenin İnsani yaşam koşullarını ortadan kaldırmaya çalıştığımız ekolojiye zarar verdiğimiz doğayı komple bir bütünen talan ettiğimiz gerçekliğini göz önünde bulundurarak tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan bütün halklarımızın çeşitli vergilerden tutunda, elektrik, su başta olmak üzere borçları ödenmiş kapatılmıştır. Kimsenin herhangi bir yere hiç bir şekilde ücret ödemesini gerektiren bir durum yoktur.

Öncelikle başta GABB Başkanı Münir Karaloğlu olmak üzere Urfa (Suruç’ta) AKP’nin besleme çetelesi Yıldız ailesinin 3 ferdini katlettiği Şenyaşar ailesinin yanında olduğumuzu. davanın takipçisi olduğumuzu. yaşamsal, ekonomik, kültürel, siyasal anlamda Suruç belediyesinin üstüne ne düşüyorsa yapmasını ve yapacağını belirtmek isteriz.! Şenyaşar ailesi yalnız değildir..!

Bu zamana kadarki bölgede bizler eli ile işlenen bütün haksızlık, yolsuzluk, hukuksuzluklardan kaynaklı istifa ediyorum.

Şu anda yetkililerin müdahale ettiği siteye girince “Sitemiz bakımdadır. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” uyarısı çıkıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.