ManşetDoğa MücadelesiKazdağları Günlüğü

Kazdağları mücadelesinin birinci yıl dönümünde eylem çağrısı

0

Kazdağları’nda yapılmak istenen maden faaliyetlerine karşı Kirazlı‘da başlatılan çadır nöbeti 26 Temmuz tarihinde birinci yılına giriyor. Aktivistler birinci yıl dönümü için eylem çağrısında bulundu.

Maden faaliyetlerine karşı mücadeleye destek verenler 25 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Çanakkale Merkez’de önünde, 26 Temmuz Pazar günü ise saat 16.00’da Kirazlı Balaban Çeşmesi’nde bir araya gelecek.

‘Kesimleri durdurun, sorumluları yargılayın’

Eylem çağrısına Her Yer Kazdağları, Kazdağları Kardeşliği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kazdağları İstanbul Dayanışması ve Kazdağları Dayanışması ile Kazdağları Kirazlı Direnişi destek verdi.

Dört talep

“26 Temmuz’da ‘Alamos’u tahliye et’ demek için gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim” denilen çağrıda şu talepler sıralandı:

  1. Kirazlı’da bir an önce ağaç kesiminin durması
  2. Kirazlı’daki çalışmaların sonlandırılması
  3. Hukuki süreç bitmeden 2017 yılında sahada çalışma yapılmasına, ağaç kesimine müsaade edilmesine, GSMH’nın onaylanmasına izin veren tüm yetkililerin yargılanması
  4. Kirazlı başta olmak üzere Kazdağları ekosistemi içinde yer alan tüm metalik madencilik ruhsat ve projelerinin iptal edilmesi

Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından Kazdağları’na destek vermek isteyen kişiler bu tarihlerde ‘Her yer Kazdağları’ diyerek bulundukları yerde eylemlere destek verebilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.