KadınManşet

Pınar Gültekin’in cenazesi Bitlis’te defnedildi

0

Muğla‘da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin‘in cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından ailesi ve yakınları tarafından Bitlis‘in Hizan ilçesine getirildi.

Gültekin’in cenazesi, kadınlar tarafından Hizan Bediüzzaman Ulu Camisi önüne taşındı. Cenaze namazının ardından Gültekin’in cenazesi, Hizan’ın Gayda köyündeki mezarlığa götürüldü.

‘Pınarlar ölmesin’

Törene Hizan Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Cezail Aktaş, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Gültekin’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Sıdık Gültekin, kızının cenazesinin defnedilmesinin ardından AA muhabirine konuştu ve şunları söyledi:

Üniversiteyi bitirmişti ve beni bekliyordu. Bayramda gidip götürecektim ama götüremedim. Bir kemik parçası getirdim toprağa gömdüm. Artık bundan sonra gerçekten bu katliamlar dursun. Pınarlar ölmesin diyorum. Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. (…)

Artık yeter. Türkiye’de her kız öğrencinin başına bir nöbetçi mi dikmek lazım? Bir kız öğrenci gidip istediği şehirde okuyamayacak mı? Bu bir vahşettir. Buna söyleyecek söz de bulamıyorum. Gerçekten de yok.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablası ile telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ne olmuştu?

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığı‘na kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada, Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce, genç kadını öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra bir varile bırakarak Gülağzı mevkisinde ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklanmıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.